Dictionar IT

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  

ExpresieDescriere
LaptopEste un calculator portabil ce permite o mobilitate maxima. Are aceleasi facilitati si performante ca un computer desktop uzual, avantajele fiind date de dimensiunile reduse, greutatea mica si sursa de alimentare reincarcabila (baterii). Dotarile standard includ conectivitate prin placa de retea, bluetooth si wireless.
LDAPLDAP (Lightweight Directory Access Protocol) este un protocol pentru interogarea si modificarea serviciilor de directoare implementate in retelele TCP/IP. Un serviciu de directoare (directory service) este o aplicatie software pentru organizarea informatiilor despre utilizatorii si resursele unei retele.
LinuxEste un sistem de operare creat de finlandezul Linus Torvalds si dezvoltat sub Licența Publica Generala GNU GPL (atat sistemul ca atare, cat si codul sursa, sunt disponibile oricui). Sistemul ruleaza pe multiple platforme hardware (telefoane mobile, tablete, console video, calculatoare personale, chiar supercomputere). Este dedicat in principal utilizarii ca server (cota de piata intre 20-40%). Sistemele Linux sunt disponibile sub forma de distributii, cele mai cunoscute fiind Ubuntu, SuSE, Fedora, Debian, Slackware, Gentoo, RedHat.


A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  Tags:

  • Super oferte!
    • Tarifare specialaOra de service se tarifeaza cu 50 lei, indiferent de tipul si numarul interventiilor alese din oferta.
      (Numai pentru clientii persoane fizice)
    • Deplasare GRATISIn Bucuresti, deplasarea este GRATUITA!
 
0722.570.488

Sunati acum si intrebati de oferta noastra. 0722.570.488

Copyright (c) 2010 IT Asistenta. Hosted by Solutii business profesionale. 05-10-2022 13:55