Dictionar IT

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  

ExpresieDescriere
PaintProgram inclus in versiunile anterioare ale Windows pentru crearea unor desene sau prelucrari simple de imagini.
PandaPanda Security este o companie spaniola ce produce aplicatii in domeniul securitatii datelor. Dupa ce in anii '90 a creat solutii antivirus (Panda antivirus), firma si-a extins domeniul de activitate spre aplicatii firewall, programe anti-spam si anti-spyware.
PascalEste un limbaj de programare structurat, util pentru initierea in programare, dar destul de limitat in posibilitati de programe complexa. Cele mai populare implementari au fost Turbo Pascal si Borland Pascal, cu versiuni initiale pentru MS-DOS si MacIntosh, apoi pentru programare vizuala (Delphi).
PHPLimbaj de programare folosit pentru crearea unor pagini Web dinamice si a unor aplicatii complexe. Este un limbaj de programare open-source (gratuit si cu surse modificabile de catre utilizatori) si server-side (ruleaza pe partea de server). Exista versiuni disponibile pentru majoritatea serverelor Web si pentru toate sistemele de operare.
Placa de reteaDenumita si Adaptor de retea sau NIC (Network Interface Card), este o placa de extensie ce permite conectarea sistemului de calcul (desktop, laptop etc.) la o retea de calculatoare. Conexiunea se poate face cu fir (wire) sau fara fir, pe unde radio (wireless).
Placa videoDenumita si Adaptor grafic, placa video are rolul de a genera imagini pe un dispozitiv de iesire (de obicei monitor, dar poate fi si un videoproiector). Placile video se pot cataloga in functie de tipul conectorului (ISA, VLB, AGP, PCI, PCI Express), standard (rezolutie, numar culori - CGA, EGA, VGA, SVGA, XGA), suport grafic 3D.
ProcesorEste unitatea centrala de prelucrare a informatiei (U.C.P. sau in engleza: CPU) a unui calculator sau sistem structurat functional, care coordonează sistemul si care, fizic, se prezintă sub forma unui cip electronic (circuit integrat, IC).


A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  Tags:

  • Super oferte!
    • Tarifare specialaOra de service se tarifeaza cu 50 lei, indiferent de tipul si numarul interventiilor alese din oferta.
      (Numai pentru clientii persoane fizice)
    • Deplasare GRATISIn Bucuresti, deplasarea este GRATUITA!
 
0722.570.488

Sunati acum si intrebati de oferta noastra. 0722.570.488

Copyright (c) 2010 IT Asistenta. Hosted by Solutii business profesionale. 27-11-2021 03:49